Korucu Yatılı Bölge Ortaokulu

WEB https://korucuybo.meb.k12.tr
Adres : Korucu Beldesi/ İVRİNDİ/BALIKESİR
VİZYON : Eğitim ve evgi ortamı ile aile sıcaklığını aratmayan, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayellerini gerçekleştiren, topluma örnek olabilecek nesiller yetiştiren bir yatılı bölge ortaokulu olmak hedefimizdir.
MİSYON : Çevremize ve öğrencilerimize güvenli bir ortamda nitelikli eğitim veren, öğrencilerin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran ve geliştirne akademik başarısını yükselten, çalışmalarıyla eğitim alanında örnek gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.
BAŞARILAR : Eğitim-Öğretim: Son 3 yılda mezun olan öğrencilerimizden 7 Fen Lisesi, 17 Anadolu Öğretmen Lisesi, 26 Anadolu Lisesi, 19 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi okul türlerini kazanmışlardır. SBS ile yerleşemeyen öğrencilerimize rehberlik çalışmaları ile ortaöğretim kurumlarına yönlendirilmişlerdir. Sportif ve Kültürel Başarılar: 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında ilçede ilköğretim okulları arasında futbol ve veleyball birincilikleri vardır.

Yatakhane Koğuşu :24
Saatler : Ders Başlama: 08:50 Ders Bitiş : 15:20
Isınma : Merkezi Sistem - Kalorifer
Servis : İvrindi´de ikamet eden öğretmenlerimiz Birlik arabaları ile ulaşım sağlamaktadır. Balıkesir´de ikamet eden öğretmenlerimiz ise öğretmen servisi ile ulaşım sağlamaktadır.
Ulaşım : Karayolu
Yerleşim Yeri : Okul Balıkesir ili İvrindi ilçesi korucu Mahallesinde bulunmaktadır. Korucu mahallesinde aile hekimliği ve ana sağlık merkezi bulunmaktadır. Nüfusu 1200. dür.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçeye : 20 km. İle : 57 km.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Kros, Bocce, Engelli koşu, Uzun Atlama gibi tüm branşlarda öğrencilerimizi çalıştırmaktayız.
Bilimsel Etkinlikler : 2019 Yılında okulumuzda 4006 Tübitak Bilim Şenliği yapılmıştır.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda Bilgisayar Laboratuvarı ve Robotik Kodlama sınıfı olduğundan öğrencilerimiz ile beraber çeşitli projeler ile yarışmalara katılmaktayız. (2016 Yılı FLL Başarısı Bursa-İstanbul)